La Cocina de Valentina: Potato Cakes With Ham & Cheese

3/08/2017

recipe, food, cooking, dinner, lunch, brunch, breakfast, entertaining

Hello! Today I bring you this recipe which is easy as always. It can be used for breakfast or brunch. These cakes are truly deliciuos and look way more complicated than they really are. I hope you are encouraged to do them, and please tell us what you think! Bon Appetite!

Makes: 4 servings
Preparation: 15 minutes

Ingredients:

  • 4 large potatoes, peeled and thinly sliced
  • 90 g (3 oz) thinly sliced cheese
  • 1 garlic clove, thinly sliced
  • 90 g of diced ham
  • Salt and black pepper to taste/season
  • 1/3 cup (50 g) freshly grated gruyère cheese
  • Rosemary
recipe, food, cooking, dinner, lunch, brunch, breakfast, entertaining

Preparation:

1. Preheat the oven to 180 C

2. Grease 4 individual refractories.

3. Arrange a layer of potatoes on the bottom of each pan. Add a layer of cheese and a slice of garlic in each. Add a layer of ham. Repeat until all ingredients are used. Season with salt and pepper.

4. Bake for 20 minutes. Remove from oven and sprinkle with gruyère cheese. Bake about 10 minutes more, until the potatoes are soft and golden on the surface. Sprinkle with rosemary leaves and serve hot.

recipe, food, cooking, dinner, lunch, brunch, breakfast, entertaining
If you give this recipe a try remember to tag us with @holalalilu and #lalilueats so we can see it!


☮☮☮

receta, comida, almuerzo, desayuno, cocinar, cena

Pasteles de Papas con Jamón y Queso

¡Hola! hoy les traigo una receta bien fácil como siempre, la pueden utilizar para desayunos o brunch, estos pasteles son bien ricos y se ven más complicados de lo que realmente son. Espero que se animen a hacerlos y nos cuenten que les pareció. ¡Buen provecho!

Rinde para 4 porciones
Preparación 15 minutos

Ingredientes:

  • 4 papas grandes, sin piel y en rebanadas delgadas
  • 90 g (3 oz) de queso en rebanadas delgadas
  • 1 diente de ajo, en rebanadas delgadas
  • 90 g de jamón en dados
  • Sal y pimienta negra al gusto
  • 1/3 taza (50 g) de queso gruyère recién rallado
  • Romero
receta, comida, almuerzo, desayuno, cocinar, cena

Preparación:

1. Precalentar el horno a 180º C.

2. Engrasar 4 refractarios individuales.

3. Acomodar una capa de papas en el fondo de cada molde. Añadir una capa de queso y una rebanada de ajo en cada uno. Añadir una capa de jamón. Repetir la operación hasta utilizar todos los ingredientes. Sazonar con sal y pimienta.

4. Hornear durante 20 minutos. Retirar del horno y espolvorear con el queso gruyère. Hornear aproximadamente 10 minutos más, hasta que las papas estén suaves y doradas en la superficie. Espolvorear con las hojas de romero y servir caliente.

receta, comida, almuerzo, desayuno, cocinar, cena¡Si deciden probar esta receta recuerden etiquetarnos con @holalalilu y #lalilueats para que podamos verla!

You Might Also Like

0 comentarios

Join Our Newsletter


By entering your email you accept our Privacy and Cookies Policies.
Al introducir tu dirección de correo electrónico aceptas nuestras Políticas de Privacidad y de Cookies.

©La Lilú-All rights reserved

All original artwork and photographs are ©La Lilú. You are welcome to share as long as you credit and/or link back to us.
We try to properly credit images we post and link to the original source, if you own an image that has been credited incorrectly and/or you want it to be removed from this blog, please contact us.

Todas las ilustraciones y fotografías originales son ©La Lilú. Eres bienvenido a compartir, siempre y cuando nos des crédito y/o enlaces de nuevo a este blog.
Tratamos de acreditar correctamente las imágenes que publicamos y enlazar a la fuente original, si eres dueño de una imagen que se ha acreditado de forma incorrecta y/o deseas que sea removida de este blog, por favor contáctanos.

Read our Privacy and Cookies Policies.
Lee nuestras políticas de Privacidad y de Cookies.