La Cocina de Valentina: Melon Sorbet
7/11/2017
Ingredients:
- 1 Melon of about 1kg
- 50g Icing sugar
- Juice of a lemon
- 1 Egg white
Preparation:
1. Cut the melon in half and discard the seeds. Remove the pulp with a spoon and discard the peel.
2. Put the pulp in a blender with the icing sugar and lemon juice and whisk. Pour the puree into a container suitable for the freezer, cover and freeze for 2 or 3 hours.
3. Whisk the melon mixture to break the ice crystals. Whip the egg white until it peaks and folds into the mixture and add to the half frozen melon mixture. Return to the freezer until it is solid.
4. Put the sorbet in the refrigerator 20 minutes before serving to defrost a little or make balls with it directly from the refrigerator.
1. Cut the melon in half and discard the seeds. Remove the pulp with a spoon and discard the peel.
2. Put the pulp in a blender with the icing sugar and lemon juice and whisk. Pour the puree into a container suitable for the freezer, cover and freeze for 2 or 3 hours.
3. Whisk the melon mixture to break the ice crystals. Whip the egg white until it peaks and folds into the mixture and add to the half frozen melon mixture. Return to the freezer until it is solid.
4. Put the sorbet in the refrigerator 20 minutes before serving to defrost a little or make balls with it directly from the refrigerator.
It's that easy to have a delicious melon sorbet for those warmer days of Spring and Summer.
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Hoy les traigo esta receta fácil y refrescante, se hace en un dos por tres, lo único que tarda es el proceso de congelado pero les aseguro que vale la pena la espera.
Ingredientes:
- 1 Melón de aproximadamente 1kg
- 50g de azúcar lustre
- Zumo de un limón
- 1 Clara de huevo
Preparación:
1. Cortar el melón por la mitad y desechar las semillas. Sacar la pulpa con una cuchara y desechar la cáscara.
2. Poner la pulpa en una batidora con el azúcar de lustre y el zumo de limón y batir. Verter el puré en un recipiente apto para el congelador, taparlo y congelar por 2 o 3 horas.
3. Retirar del congelador y batir la mexcla de melón para romper los cristales de hielo. Montar la clara de huevo a punto de nieve e incorporar a la mezcla de melón medio congelada, volver a poner en el congelador hasta que esté sólido.
4. Poner el sorbete en la nevera 20 minutos antes de servir para descongelarlo un poco o hacer bolas con él directamente de la heladera.
Y así de fácil tenemos un delicioso sorbete de melón para los días calurosos de primavera y verano.
Si decides probar esta receta por favor compártela y recuerda etiquetarnos con @holalalilu y #lalilueats para que podamos verla.
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