La Cocina de Valentina: Strawberries in Pink Jello With Cream
1/25/2017Valentine's Day is almost here and we better start planning; good food is the best formula for a special Valentine's Day.
Have you thought about the menu? To help you out we're sharing with you this delicious dessert. You can prepare it for a brunch/dinner with your friends or a romantic lunch/dinner with that special someone. It is very easy and simply delicious. You can express your love through creativity by decorating it as you like.
This recipe
gives 6 servings
Preparation
time: 25 minutes plus refrigeration
Ingredients:
- 4 tablespoons of water
- 1 sachet or 3 tablespoons of powdered jello
- 40 g fine sugar
- 500 ml of rose wine
- 250 g of small strawberries cut into slices
- Finely grated zest from 1 lemon
- 25 g fine-grained sugar
- 6 tablespoons of rose wine
- 250 ml double cream
Preparation:
1. Put the 4
tablespoons of water in a small bowl and pour the gelatin over, move the bowl from side to side so the water completely absorbs
the powder. Soak for 5 minutes.
2. Place the bowl
in a small saucepan with boiling water over a low flame for 5 minutes or until
a clear liquid is formed. Remove from heat and add sugar until dissolved. Cool
slightly and gradually add the rose wine.
3. Distribute the
strawberries in 6 glasses of sparkling wine. Pour the pink gelatin mixture over
and put in the refrigerator.
4. Mix the lemon
zest, sugar and wine to make the cream and set aside. When serving the dessert,
whip the cream and gradually incorporate the lemon zest mixture. Put the cream
on top of the gelatin, decorate and voilà.
We hope you enjoy this recipe and if you give it a try remember to share and to tag us with @holalalilu and #lalilueats so we can see it.
☮☮☮
San Valentín está casi aquí y es hora de comenzar a planear; comida rica es la mejor fórmula para un San Valentín especial.
¿Ya pensaste en el menú? Para ayudarte compartimos contigo este delicioso postre. Lo puedes preparar
para un brunch o cena entre amigos o un almuerzo o cena romántica con esa persona especial, es bien fácil y rica. Puedes
expresar tu amor y tu cariño con creatividad decorándolo como gustes.
Esta receta sirve 6 raciones
Tiempo de preparación 25 minutos más tiempo de refrigeración
Ingredientes:
- 4 cucharadas de agua
- 1 bolsita o 3 cucharadas de geletina en polvo
- 40 g de azúcar de grano fino
- 500 ml de vino rosado
- 250 g de fresas pequeñas cortadas en rodajas
- Cáscara rallada fina de 1 limón
- 25 g de azúcar de grano fino
- 6 cucharadas de vino rosado
- 250 ml de nata doble
Preparación:
1. Pon la medida de agua en
un pequeño bol y después echa la gelatina por encima, moviendo el bol de un
lado a otro para que el agua absorba completamente los polvos. Deja en remojo
durante 5 minutos.
2. Pon el
bol en una cacerola pequeña con agua hirviendo a fuego lento durante 5 minutos o hasta que
se forme un líquido transparente. Saca del fuego y después añade el azúcar hasta que se disuelva. Deja enfriar un poco y después ve añadiendo gradualmente el vino rosado.
3. Reparte las
fresas en 6 copas de vino espumoso. Vierte la mezcla de gelatina rosada encima
y pon en la nevera hasta que cuaje.
4. Mezcla la ralladura de limón, el azúcar y el vino para hacer la crema y reserva. Cuando vayas a servir
el postre, monta la nata y gradualmente ve incorporando la mezcla de ralladura de limón. Pon la nata
encima de la gelatina, decora y voilà.
Esperamos que disfrutes de esta receta y si la intentas, recuerda compartir y etiquetarnos con @holalalilu y #lalilueats para que podamos verlo.
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