La Cocina de Valentina: Lemon Pudding

5/17/2016

La Lilú-La Cocina de Valentina: Lemon Pudding. recipe, dessert, sweets, cooking, entertaining, pudding

We love  desserts specially in spring when we can make dinner on the terrace or at the beach. This recipe gives  6 servings, preparation time is 20 minutes and 25 minutes to cook. A quick and easy but very delicious dessert.

Ingredients:
  • 75 g unsalted butter, at room temperature
  • 150 g of fine-grained sugar (we used muscovado sugar or brown sugar)
  • Zest of 2 lemons
  • Juice of 1 lemon
  • 3 eggs with yolks and whites separated
  • 50 g of flour with yeast incorporated (we used wholemeal flour)
  • 300 ml milk
  • Icing sugar for dusting
  • Mint leaves for garnish (optional)
La Lilú-La Cocina de Valentina: Lemon Pudding. recipe, dessert, sweets, cooking, entertaining, pudding
Instructions:

1. Butter a dish and then put it in a baking tray. Put the remaining butter in a bowl with the sugar and lemon zest. Whisk the egg whites to soft peaks. With the same beater, without washing it, combine butter, sugar and lemon zest until it seems creamy, then add the flour and egg yolks.

2. Incorporate milk and lemon juice until smooth. Do not panic if you see that the mixture separated a bit, this effect will disappear during the cooking process. Incorporate carefully mounted whites.

3. Pour the mixture into the buttered dish. Put hot water in the baking tray before putting in the oven so it covers half of the dish (water bath).

La Lilú-La Cocina de Valentina: Lemon Pudding. recipe, dessert, sweets, cooking, entertaining, pudding4. Bake for 25 minutes at 190ºC until the dough has risen and gets a slightly golden brown color and the top starts to crack. Stick a knife in the center, the top must have soufflé consistency and the bottom should be like cream.

5. Sprinkle pudding with a little icing sugar, must serve immediately because if it's allowed to rest the pudding will absorb all the cream. Garnish with mint leaves and presto!

☮☮☮

Pudín de Limón

Nos encantan los postres y más que estamos en primavera y podemos hacer cenas en la terraza o irnos a la playa. Esta receta da para 6 raciones, el tiempo de preparación es de 20 minutos y el de cocción de 25 minutos. Un postre fácil y rápido pero muy delicioso.

Ingredientes:
  • 75 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
  • 150 g de azúcar en grano fino (usamos azúcar crema o mascabado)
  • Ralladura de 2 limones
  • Zumo de 1 limón
  • 3 huevos con yemas y claras separadas
  • 50 g de harina con levadura incorporada (utilizamos harina integral)
  • 300 ml de leche
  • Azúcar lustre para espolvorear
  • Hojas de menta para decorar (opcional)
La Lilú-La Cocina de Valentina: Lemon Pudding. recipe, dessert, sweets, cooking, entertaining, pudding

Instrucciones:

1. Unta con mantequilla una fuente y después pónla en una bandeja de horno. Pon el resto de la mantequilla en un bowl junto con el azúcar y la cáscara de limón. Monta las claras a punto de nieve. Con el mismo batidor, sin haberlo lavado, mezcla la mantequilla, el azúcar y la cáscara de limón hasta obtener una consistencia cremosa y después añade la harina y las yemas de huevo.

2. Vé incorporando la leche y el zumo de limón hasta que quede homogéneo. No te asustes si ves que la mezcla se separa un poco, este efecto desaparecerá durante la cocción. Incorpora con cuidado la montadas.

3. Verte la mezcla en la fuente untada con mantequilla. Pon agua caliente del grifo en la bandeja de horno a modo que cubra la mitad de la fuente (baño de maría).

La Lilú-La Cocina de Valentina: Lemon Pudding. recipe, dessert, sweets, cooking, entertaining, pudding
4. Hornea por 25 minutos a 190ºC hasta que la masa haya subido ligeramente, adquiera un color dorado y la parte de arriba empiece a quebrarse. Clava un cuchillo en el centro, la parte superior debe tener consistencia de suflé y la parte de abajo debe quedar como una jugosa crema.

5. Espolvorea el pudín con un poco de azúcar lustre, hay que servir de inmediato porque si se deja reposar el pudín absorberá toda la crema. Decora con hojas de menta y ¡Listo!

La Lilú-La Cocina de Valentina: Lemon Pudding. recipe, dessert, sweets, cooking, entertaining, pudding


You Might Also Like

0 comentarios

Join Our Newsletter


By entering your email you accept our Privacy and Cookies Policies.
Al introducir tu dirección de correo electrónico aceptas nuestras Políticas de Privacidad y de Cookies.

©La Lilú-All rights reserved

All original artwork and photographs are ©La Lilú. You are welcome to share as long as you credit and/or link back to us.
We try to properly credit images we post and link to the original source, if you own an image that has been credited incorrectly and/or you want it to be removed from this blog, please contact us.

Todas las ilustraciones y fotografías originales son ©La Lilú. Eres bienvenido a compartir, siempre y cuando nos des crédito y/o enlaces de nuevo a este blog.
Tratamos de acreditar correctamente las imágenes que publicamos y enlazar a la fuente original, si eres dueño de una imagen que se ha acreditado de forma incorrecta y/o deseas que sea removida de este blog, por favor contáctanos.

Read our Privacy and Cookies Policies.
Lee nuestras políticas de Privacidad y de Cookies.