La Cocina de Valentina: Pumpkin Flan

10/26/2016

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Learn how to prepare this delicious pumpkin flan, is super easy and is the perfect dessert for Thanksgiving dinner. Our mother used to make it for us.

Caramel

Ingredients:
  • 1/2 cup of white refined sugar
  • 1/4 cup water
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Preparation:

1. Place the flan ring or ramekin over medium high heat add sugar and water and let it melt or until it turns to a deep golden brown color. Move the content carefully to cover the entire surface of the ramekin (bottom and sides) and let it cool.


Flan

Ingredients:
  • 1 can of condensed milk
  • 1 can evaporated milk
  • 1 cup pumpkin puree
  • 1 teaspoon vanilla or 1 vanilla pod
  • 4 whole eggs
  • 1/2 cup sugar
autumn, fall, recipe, dessert, Thanksgiving, dinner, sweets, calabaza, auyama, receta, otoño, acción de graciasPreparation:

1. Mix in a blender eggs, condensed milk, evaporated milk, pumpkin puree, sugar and vanilla, beat until everything is well mixed. Pour this mixture into the flan ring or ramekin on top of the cold caramel. Cover the flan ring and place it in a pot in water bath for one hour.

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2. Let it cool in the water bath and then take it to the refrigerator for at least two hours. To serve, unmold the flan place it in a pretty dish and decorate as you like, you can do so with cinnamon, raisins, candy corn or whatever else you want.

We hope you like it and give it a try this Thanksgiving.

If you give our recipe a try share it with @holalalilu #lacocinadevalentina #lalilueats, so we can see it.


☮☮☮

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Aprende a preparar este riquísimo flan de calabaza, súper fácil y un postre perfecto para la cena de Acción de Gracias. Nuestra madre solía prepararlo para nosotras.

Caramelo

Ingredientes:

  • 1/2 taza de azúcar blanca refinada
  • 1/4 taza de agua
Preparación:

1. Colocar la flanera a fuego medio alto agregar el azúcar y el agua y dejar que se derrita o hasta que tome un color marrón o dorado intenso. Mover el contenido hasta cubrir con mucho cuidado toda la superficie de la flanera (el fondo y los laterales) y dejar enfriar.

Flan

Ingredientes:

  • 1 lata de leche condensada
  • 1 lata de leche evaporada
  • 1 taza de puré de calabazas
  • 1 cucharadita de vainilla o 1 vaina de vainilla
  • 4 huevos enteros
  • 1/2 taza de azúcar
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Preparación:

1. Mezclar en la batidora los huevos, la leche condensada, la leche evaporada, el puré de calabazas, el azúcar y la vainilla, batir hasta que todo quede bien mezclado. Verter esta mezcla en la flanera sobre el caramelo frío. Tapar la flanera y colocarla en una olla a baño de maría durante una hora.

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2. Dejar enfriar el flan en el baño de maría y luego llevarlo al refrigerador por al menos dos horas. Para servir, desmolda el flan colocándolo en un plato bonito y decóralo a tu gusto, puedes hacerlo con canela, pasas, candy corn o cualquier otra cosa que desees.

Esperamos que te haya gustado y que intentes hacerlo para este día de Acción de gracias.

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Si pruebas nuestra receta compártelo con @holalalilu #lacocinadevalentina #lalilueats, para que podamos verlo.

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