La Cocina de Valentina: Potato Cakes With Ham & Cheese
3/08/2017Hello! Today I bring you this recipe which is easy as always. It can be used for breakfast or brunch. These cakes are truly deliciuos and look way more complicated than they really are. I hope you are encouraged to do them, and please tell us what you think! Bon Appetite!
Makes: 4 servings
Preparation: 15 minutes
Ingredients:
- 4 large potatoes, peeled and thinly sliced
- 90 g (3 oz) thinly sliced cheese
- 1 garlic clove, thinly sliced
- 90 g of diced ham
- Salt and black pepper to taste/season
- 1/3 cup (50 g) freshly grated gruyère cheese
- Rosemary
Preparation:
1. Preheat the oven to 180 C
2. Grease 4 individual refractories.
3. Arrange a layer of potatoes on the bottom
of each pan. Add a layer of cheese and a slice of garlic in each. Add a layer
of ham. Repeat until all ingredients are used. Season with salt and pepper.
4. Bake for 20 minutes. Remove from oven and
sprinkle with gruyère cheese. Bake about 10 minutes more, until the potatoes
are soft and golden on the surface. Sprinkle with rosemary leaves and serve
hot.
If you give this recipe a try remember to tag us with @holalalilu and #lalilueats so we can see it!
If you give this recipe a try remember to tag us with @holalalilu and #lalilueats so we can see it!
☮☮☮
¡Hola! hoy les traigo una receta bien fácil como siempre, la pueden utilizar para desayunos o brunch,
estos pasteles son bien ricos y se ven más complicados de lo que realmente son. Espero que se animen a
hacerlos y nos cuenten que les pareció. ¡Buen provecho!
Rinde para 4 porciones
Preparación 15 minutos
Ingredientes:
- 4 papas grandes, sin piel y en rebanadas delgadas
- 90 g (3 oz) de queso en rebanadas delgadas
- 1 diente de ajo, en rebanadas delgadas
- 90 g de jamón en dados
- Sal y pimienta negra al gusto
- 1/3 taza (50 g) de queso gruyère recién rallado
- Romero
Preparación:
1. Precalentar el
horno a 180º C.
2. Engrasar 4
refractarios individuales.
3. Acomodar una
capa de papas en el fondo de cada molde. Añadir una capa de queso y una rebanada de ajo en cada uno. Añadir una capa de jamón.
Repetir la operación hasta utilizar todos los ingredientes. Sazonar con sal y pimienta.
4. Hornear durante
20 minutos. Retirar del horno y espolvorear con el queso gruyère. Hornear aproximadamente 10 minutos más, hasta que las
papas estén suaves y doradas en
la superficie. Espolvorear con las hojas de romero y servir caliente.
¡Si deciden probar esta receta recuerden etiquetarnos con @holalalilu y #lalilueats para que podamos verla!
¡Si deciden probar esta receta recuerden etiquetarnos con @holalalilu y #lalilueats para que podamos verla!
0 comentarios