La Cocina de Valentina: Sugar Cookies
12/23/2015Hello friends, one of our favourite childhood memories is baking all sorts of goodies with our mom, and our favorite part of this was of course to lick the spoons and bowls afterwards. We always feel nostalgic during Christmas time, so we decided to bake some sugar cookies and reminisce about the past. And in the holiday spirit we're sharing this easy sugar cookies recipe with you today. Merry Christmas and Happy Baking Y'all!
- 4 cups sifted all-purpose flour, plus more for work surface
- 1 teaspoon baking powder
- 1/2 teaspoon salt
- 8 ounces (2 sticks) unsalted butter, softened
- 2 cups granulated sugar
- 2 large eggs
- 2 teaspoons pure vanilla extract
- Optional: favorite spices and/or lemon zest and juice
1. Whisk to combine sifted flour, baking powder, and salt in a bowl. In
a separate bowl, beat butter and granulated sugar with a mixer on medium-high
speed until pale and fluffy, about 3 minutes. Mix in eggs and vanilla. Reduce
speed to low. Gradually mix in flour mixture. Divide dough in half, and flatten
each half into a disk, and wrap in plastic. Chill until firm, at least 1 hour
or overnight.
2. Preheat
oven to 325º degrees. Let one disk of dough stand at room temperature just
until soft enough to roll, about 10 minutes. Roll out dough on a lightly
floured work surface to just under 1/4 inch thick, adding more flour as needed to
keep dough from sticking. Cut out cookies using desired cutters. Transfer to
parchment-lined baking sheets as you work. Reroll scraps, and cut out more
shapes. Repeat with remaining disk of dough. Chill until very firm, about 30
minutes.
3. Bake
cookies, rotating halfway through, until edges turn golden, 12 to 15 minutes. Let
cool on sheets on wire racks.
You can put them on parchment or kraft paper bags and tie them with baker's twine and share them with your friends and family, enjoy!
You can put them on parchment or kraft paper bags and tie them with baker's twine and share them with your friends and family, enjoy!
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Hola amigos, uno de nuestros recuerdos favoritos de la infancia es hornear todo tipo de golosinas con nuestra madre, y nuestra parte favorita de esto era, por supuesto, lamer las cucharas y recipientes después. Siempre nos sentimos nostálgicas durante la época de Navidad, así que decidimos hacer galletitas de azúcar y recordar el pasado. Y en el espíritu de las fiestas estamos compartiendo esta fácil receta de galletas de azúcar con ustedes hoy. ¡Feliz Navidad y Feliz Horneado a Todos!
Ingredientes:
- 4 tazas de harina para todo uso cernida, más un poco más para la superficie de trabajo
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 1/2 cucharadita de sal
- 8 onzas (2 barras) de mantequilla sin sal, ablandada
- 2 tazas de azúcar granulada
- 2 huevos grandes
- 2 cucharaditas de extracto de vainilla pura
- Opcional: Especias favoritas y/o ralladura y jugo de limón
1. Combinar
la harina cernida, polvo de hornear y la sal en un tazón. En un recipiente
aparte, batir la mantequilla y el azúcar granulada con una batidora a velocidad
media-alta hasta que la masa adquiera una consistencia pálida y suave, aproximadamente
3 minutos. Mezclar los huevos y la vainilla. Reducir la velocidad a baja.
Gradualmente echar la mezcla de harina. Dividir la masa por la mitad, aplanar
cada mitad en un disco, y envolver en plástico. Enfriar hasta que esté firme,
por lo menos 1 hora o durante la noche.
2. Precalentar
el horno a 325º. Dejar un disco de masa reposar a temperatura ambiente
hasta que esté lo suficientemente suave para rodar, unos 10 minutos. Estirar la
masa sobre una superficie ligeramente enharinada a poco menos de 1/4 de pulgada
de espesor, añadiendo más harina si es necesario para evitar que la masa se
pegue. Cortar las galletas usando los cortadores deseados. Transferir a las
bandejas para hornear forradas de papel encerado mientras trabajas. Volver a estirar
las sobras, y cortar más formas. Repitir con el disco de masa restante. Enfriar
hasta que estén muy firmes, unos 30 minutos.
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