La Cocina de Valentina: Baked Cod With Zucchini & Tomatoes
4/12/2017
While enjoying one of our traveling adventures through Portugal we were lucky enough to try their exquisite cod. For these Caribbean girls it was an amazing gastronomic experience because we don’t have this type of fish in our island and most of the time we can only get it preserved with salt, so you can imagine our joy when we discovered that some supermarkets were importing it frozen. I quickly made this recipe (of course) and want to share it with you. I hope you like it!
Ingredients:
- 4 Yukon potatoes (500g)
- 2 Tablespoons olive oil
- 2 Cod fillets 500g (boneless)
- Sea salt and freshly ground pepper
- 1 Tomato in slices (not too thin)
- 1 Zucchini in slices (not too thin)
- 1 Sliced white onion
- 2 Tablespoons chopped fresh basil
- Chopped fresh cilantro
Instructions:
1. Boil potatoes in their skin for about 20 minutes in a pot until they are soft. Drain and cool. Remove the skin and cut into thin slices.
2. Preheat the oven to 200º C. Get a refractory for fillets and put them in a single layer with half a tablespoon of oil. Place fillets with skin down and sprinkle with salt and pepper to taste. Place slices of potatoes over the cod. Next, arrange the slices of tomatoes in the middle, alternating with zucchini. Cover over with onion and sprinkle with 1 1/2 tablespoon of oil. Sprinkle salt and pepper again.
3. Bake for about 35 minutes or until the fish is completely opaque. Remove from the oven, sprinkle the chopped herbs and serve immediately.
We hope you enjoy it! If you give this recipe a try remember to share photos and tag us with @holalalilu y #lalilueats so we can see them.
1. Boil potatoes in their skin for about 20 minutes in a pot until they are soft. Drain and cool. Remove the skin and cut into thin slices.
2. Preheat the oven to 200º C. Get a refractory for fillets and put them in a single layer with half a tablespoon of oil. Place fillets with skin down and sprinkle with salt and pepper to taste. Place slices of potatoes over the cod. Next, arrange the slices of tomatoes in the middle, alternating with zucchini. Cover over with onion and sprinkle with 1 1/2 tablespoon of oil. Sprinkle salt and pepper again.
3. Bake for about 35 minutes or until the fish is completely opaque. Remove from the oven, sprinkle the chopped herbs and serve immediately.
We hope you enjoy it! If you give this recipe a try remember to share photos and tag us with @holalalilu y #lalilueats so we can see them.
En una de
nuestras aventuras viajeras conocimos Portugal y tuvimos la suerte de probar su
exquisito bacalao, para nosotras chicas caribeñas fue toda una experiencia gastronómica ya que en nuestra isla no tenemos este tipo de pescado y la
mayoría de las veces solo lo podemos conseguir en
salazón conservado, así que pueden saber mi alegría cuando descubrí que algunos
supermercados estaban trayéndolo congelado. Así que rápidamente hice esta
receta y la quiero compartir con ustedes, espero que les guste.
Ingredientes:
- 4 Papas Yukon ( 500g )
- 2 Cucharadas de aceite de oliva
- 2 Filetes de bacalao de 500g (sin espinas)
- Sal en grano grueso y pimienta recién molida
- 1 Tomate en rebanadas no muy finas
- 1 Calabacín en rebanadas no muy finas
- 1 Cebolla blanca rebanada
- 2 Cucharadas de albahaca fresca picada
- Cilantro fresco picado
Instrucciones:
1. Hierve las papas enteras con la piel por aproximadamente 20 minutos, en una olla hasta que estén suaves. Escurre y deja enfriar. Quita la piel y corta en rebanadas no muy finas.
2. Precalienta el horno a 200º C. Barniza un refractario para los filetes en una sola capa con media cucharada de aceite. Coloca los filetes con la piel hacia abajo y espolvorea con sal y pimienta al gusto. Coloca rebanadas de papas sobre el bacalao y acomoda las rebanadas de tomates en el centro alternando con las rebanadas de calabacín, cubre con la cebolla y rocía con 1 1/2 cucharada de aceite. Espolvorea nuevamente sal y pimienta al gusto.
3. Hornea aproximadamente por 35 minutos hasta que el pescado esté completamente opaco. Retira del horno y espolvorea las hierbas picadas y sirve de inmediato.
¡Esperamos que la disfrutes! Si decides probar esta receta recuerda compartir fotos y etiquetarnos con @holalalilu y #lalilueats para que podamos verlas.
1. Hierve las papas enteras con la piel por aproximadamente 20 minutos, en una olla hasta que estén suaves. Escurre y deja enfriar. Quita la piel y corta en rebanadas no muy finas.
2. Precalienta el horno a 200º C. Barniza un refractario para los filetes en una sola capa con media cucharada de aceite. Coloca los filetes con la piel hacia abajo y espolvorea con sal y pimienta al gusto. Coloca rebanadas de papas sobre el bacalao y acomoda las rebanadas de tomates en el centro alternando con las rebanadas de calabacín, cubre con la cebolla y rocía con 1 1/2 cucharada de aceite. Espolvorea nuevamente sal y pimienta al gusto.
3. Hornea aproximadamente por 35 minutos hasta que el pescado esté completamente opaco. Retira del horno y espolvorea las hierbas picadas y sirve de inmediato.
¡Esperamos que la disfrutes! Si decides probar esta receta recuerda compartir fotos y etiquetarnos con @holalalilu y #lalilueats para que podamos verlas.
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